Václav Souček: Do zubů

V české politice se už delší dobu blýská na horší časy. A včera uhodilo. Prkotina, ale poslanec Babák přitom přišel o dva zuby. V prosperujícím baru by se znamenitě vyjímaly, třeba vedle podpisu Bruce Wilise.

Zdeúřední řečí policejní "došlo k nápadu". Koho a kým? To by mělo být předmětem vyšetřování; ale nebude. Dojde ke konsenzu... k dohodě, jak bývá v politice zvykem.
Co se podobného "nápadu" týče, nebyl ho dalek nejlepší ministr financí v Evropě, když vyšel nedávno vstříc demonstrantům. Ti se zatím spokojili s verbální výměnou informací, jak kdo v pracovní době, či ve stávce hákuje.
Sahat na zoubek veřejným činitelům nonverbálně se nedoporučuje, je to mimo rámec zákona. Může to být posuzováno jako napadení veřejného činitele.
Leč v blízkém horizontu bude zřejmě žádoucí zákon novelizovat. Neboť se nedá zcela vyloučit napadení veřejným činitelem.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.