V nové stomatologické ordinaci ve Dvoře Králové se chtělo registrovat 2000 lidí, uspělo jich 300

24. říjen 2023 09:10

V nové zubní ordinaci ve Dvoře Králové nad Labem se první den provozu pokusily zaregistrovat dva tisíce lidí. Zubařka ale přijala jen tři stovky z nich. Pod náporem zájemců zkolabovaly webové stránky, volná místa lidé zaplnili během čtyř minut. 

Čtěte také

Nová zubní ordinace v centru Dvora Králové nad Labem. Lékařka Natálie Seminichina dříve působila jinde, odtamtud za ní přešla část pacientů. Jedním z nich je Zdeněk, dnes přišel, protože si ulomil kus zubu. „Jsem kousnul, ulomilo se to a mám tam kořen.“

Nové pacienty zubařka vyzvala k registraci přes formulář na webových stránkách. Cílem bylo vyhnout se stovkám čekajících před ordinací. „S ohledem na zkušenosti například z Červeného Kostelce, kde najednou přijely auty stovky lidí a zkolaboval provoz celého města. Což vadilo místním lidem. Tak to jsme nechtěli dovolit.

I registrace přes internet ale má svá úskalí. V tomhle případě systém dočasně zkolaboval, řadě lidí se tak zaregistrovat nepodařilo, další nemají jistotu, že jejich žádost systém přijal. Těm se ale z ordinace brzy ozvou. „Budeme všechny kontaktovat pomocí zpráv SMS s výzvou k ošetření.

Čtěte také

V prvním kole v ordinaci přijali 300 lidí. Z těch ale může být reálně o několik stovek víc. To v případech, kdy se stačil registrovat jen jeden člen rodiny a ostatní jsou také bez zubaře.
„Myslím, že budeme vstřícní. A vezmeme nejen maminku, ale i její děti. Nebo když jsou zaregistrované naopak děti a chtěli by ještě i rodiče. Budeme každého posuzovat individuálně a budeme se snažit všem vyjít vstříc.

Úplně bez šance ale nejsou ani ti, kteří se mezi registrované zatím nevešli. Natálie Seminichina další pacienty možná přibere časem. Záleží ale prý na tom, v jakém stavu bude chrup nově příchozích. „Pokud budou nějací náročnější pacienti, kteří nebyli třeba 8 či 10 let u zubaře, tak na ně samozřejmě potřebujeme víc času a zabere to víc práce.

Město Dvůr Králové nad Labem přispělo na vybavení této ordinace částkou 2,5 milionu korun. V opačném případě podle zástupců města hrozilo, že lékařka otevře ordinaci jinde.

Spustit audio

Související