V Jaroměři začali jako první v Královéhradeckém kraji očkovat proti covidu bez nutnosti registrace

22. červenec 2021 07:33

Po Česku se postupně otevírají očkovací místa proti covidu bez nutné registrace. Ve středu 21. července začalo jedno takové místo fungovat také v Královéhradeckém kraji, konkrétně v Jaroměři. Na místě zjišťovala informace reportérka Michaela Vančurová.

Kde přesně se v Jaroměři bez registrace očkuje a jak to tam vypadá?

V Jaroměři se očkuje proti koronaviru bez nutné registrace v budově polikliniky EDUMED. Na startovací den v Jaroměři posílili personál očkovacího centra téměř dvojnásobně. Lidé na očkování chodí a první zájemci se dostavili dokonce ještě před oficiálním otevřením.

Jak očkovací místo bez registrace v praxi funguje?

Čtěte také

Lidé přijdou, předloží kartičku pojišťovny popřípadě občanku, zdravotníci si tak ověří totožnost člověka a zadají ho do systému. Potom žadatel vyplní krátký dotazník a vyčká na aplikaci dávky. Neregistrovaní mohou do polikliniky v Jaroměři přijít každý všední den od 14 do 18 hodin. S tím, že je možné, že se tady budou míjet s registrovanými klienty.

V očkovacím místě podávají zdravotníci vakcínu od firmy Pfizer a zatím by zde mělo takto bez nutné registrace fungovat vše do konce července tohoto roku. Podle zájmu bude případně tato možnost očkování přístupná i v dalších měsících.

Budou v Královéhradeckém kraji ještě nějaká další místa na očkování proti koronaviru bez předchozí registrace?

Fakultní nemocnice Hradec Králové ve spolupráci s krajským koordinátorem očkování Jaroslavem Malým připravují očkovací místo bez nutné registrace v Hradci Králové. Podle Jaroslava Malého bude mimo hradeckou fakultní nemocnici, uvažuje se o tom, že by mělo být v některém z hradeckých obchodních domů.

Spustit audio

Související