V Hronově a také v ulici u náchodské nemocnice musí teď řidiči počítat se silničními uzavírkami

21. duben 2021 09:03

Na několika místech Náchodska se v těchto dnech mohou řidiči setkat s uzavírkami některých úseků silnic. Platí to například v Hronově, kde silničáři opravují část hlavního tahu na Broumov, a také u náchodské nemocnice. Jestli to způsobuje nějaké dopravní komplikace, zjišťoval reportér Václav Plecháček.

Ty jsi byl na obou zmiňovaných místech. Zaznamenal jsi problémy?
Nezaznamenal. A že to není jen můj subjektivní dojem, mi potvrdili zástupci obou měst a policisté.

Čtěte také

Začnu informacemi o opravě zhruba půlkilometrového úseku ulice Purkyňova v Náchodě. Jde o ulici vedle areálu nemocnice, strážníci městské policie po začátku prací a uzavření ulice očekávali dopravní komplikace a potíže s parkováním, zatím se ale podle jejich velitele nic takového neděje.

Problémy prý nejsou ani třeba s blokováním průjezdu některých ulic v okolí nemocnice.

Opravy Purkyňovy ulice v Náchodě potrvají do konce srpna, město za ně zaplatí zhruba 16 milionů korun.

Téměř šestkrát tolik bude stát oprava silnice první třídy v Hronově. První etapa se týká dvou úseků, a to ve Velkém Poříčí a blízko centra Hronova, na hlavním silničním tahu mezi Náchodem a Broumovem. Ani tam tedy práce dopravu nekomplikují?
Nijak výjimečně. Objízdné trasy vedou například přes Velké Poříčí, Zbečník a Červený Kostelec, na vybraných úsecích je snížena nejvyšší povolená rychlost.

Čtěte také

Policisté se víc zaměřují na kontroly toho, jestli například řidiči kamionů skutečně využívají stanovené objízdné trasy, žádné zásadní problémy podle vedoucího náchodského dopravního policejního inspektorátu nezjistili.

Obavy přitom byly, opravovaným úsekem podle starosty Hronova běžně projíždí zhruba deset tisíc aut denně.

Doprava je ale i tak poměrně bezproblémová, město Hronov ale po dohodě s policií ještě chystá zpřesnění a doplnění dopravního značení v některých úsecích, aby řidiči jasně věděli kam jet smí a naopak a třeba u hronovského zdravotního střediska se také vytvoří dočasné místo pro přecházení.

Cílem je samozřejmě to, aby se zajistila větší bezpečnost chodců.

Spustit audio

Související