V Hořicích vzniklo dálniční oddělení pro budoucí D35. Práce pro 15 policistů v nepřetržitém provozu

1. říjen 2021 20:53

V následujících letech by se měla začít stavět dálnice D35. Ta bude propojovat Hradec Králové a Úlibice na Jičínsku. Už teď se ale v Hořicích usídlila dálniční policie. Na místě, kde sídlo vzniklo, zjišťovala aktuální informace reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

Kde teď konkrétně jsi a co se aktuálně na místě děje?

Jsem v Hořicích na náměstí Jiřího z Poděbrad. A tady, konkrétně v budově současného sídla městské policie, vzniklo zázemí pro dálniční policii. Ta využívá zrekonstruované prostory v prvním patře.

Na tomto nově zřízeném dálničním oddělení Policie České republiky by mělo ze začátku pracovat až 15 policistů v nepřetržitém provozu.

Jaké mají policisté na místě vybavení?

Dálniční policie bude mít v Hořicích k dispozici dva automobily a dva motocykly v policejním provedení. A také jedno civilní vozidlo.

V Hořicích vzniklo dálniční oddělení pro budoucí D35

Současně boudou mít policisté ve služebních autech také k dispozici přístroje na případné poskytnutí první pomoci.

Dálnice se teprve začne stavět

Na co tedy vůbec bude dálniční policie v současnosti dohlížet?

Čtěte také

Prioritou dálniční policie v Hořících bude dohlížení na bezpečnost a plynulost provozu na frekventovaných silnicích. Konkrétně bude dohlížet například na silnici I/35, která vede v těsné blízkosti Hořic. Nebo na silnici I/16, kterou využívají třeba turisté při svých cestách do Krkonoš.

Zároveň se také v Hořicích každoročně konají motocyklové závody a policie tedy bude dohlížet nejen na klidný průběh celé akce, ale i na bezpečnost.

V Hořicích jsou ovšem dálniční policisté pouze dočasně. V budoucnosti by totiž měli přesídlit do nového dálničního oddělení v Chomuticích. To by mělo být už součástí vybudované dálnice D35.

Spustit audio

Související