Úpická sokolská jednota je jednou z nejstarších u nás. Byla založena před 150 lety v roce 1868

17. červen 2018 10:35

Všesokolský slet v Praze se blíží. Jeho 16. ročník se bude od těch předchozích v mnohém lišit, protože bude také oficiální oslavou 100. výročí vzniku našeho novodobého státu. Přípravy jsou veliké a Český rozhlas Hradec Králové je v našem kraji také sleduje.

Jak tedy i z našeho vysílání víte, už od podzimu se koná řada sletových akcí, předsletových a sletových soutěží, od května pak desítky regionálních sletů po celé republice.

Třeba ten v Hradci Králové už máme za sebou, možná jste se v neděli 3. června 2018 na stadionu Sokola na Eliščině nábřeží také byli podívat, tak víte, s jakou vervou se cvičenci Sokolské župy Orlické všech věkových kategorií na svůj velký červencový svátek připravují.

Cvičení seniorů TJ Sokol Úpice

Na Všesokolský slet se připravují také sokolové v Úpici. Úpická jednota je jednou z nejstarších u nás, byla založena roku 1868. Letos tedy Sokol v Úpici slaví 150. výročí svého vzniku.

Redaktorka Romana Pacáková se zajela podívat do tamní Tělocvičny Bratří Čapků na pravidelné pondělní cvičení seniorů.

Možná si říkáte, že by bylo fajn mít v tak úctyhodném věku, jaký mají senioři TJ Sokol Úpice, tolik optimismu a být v tak výborné kondici.

Hlavní oslavy 150. výročí založení TJ Sokol Úpice se chystají na říjen. Teď jde ale pochopitelně i v Úpici vše stranou a pilují se především skladby na blížící se všesokolský slet v Praze, který začne už 1. července.

autoři: Milan Baják , jou
Spustit audio

Související