U některých koupališť v kraji je problém zaparkovat. Řidiči porušují zákazy a blokují provoz

3. srpen 2022 09:19

Návštěvnost koupališť v Královehradeckém kraji je letos podle provozovatelů zatím průměrná. I to ale stačí, aby měli řidiči v okolí řady letních areálů problémy zaparkovat. Pokud to udělají špatně, riskují pokutu a mnohdy blokují provoz.

Čtěte také

„Tady je ta komunikace velice úzká a pokud tam vozidla zaparkují, což by neměly, tak lidé bydlící v této lokalitě nemají možnost jak se dostat domů.“ Stojím u pokladny Jiráskova koupaliště v Náchodě a strážník městské policie Jiří Prášek mi popisuje nejčastější potíže během horkých letních dnů.

Kvůli nedostatku parkovacích míst v okolí někteří návštěvníci koupaliště často vjíždí do zákazu vjezdu a blokují provoz. „Většinou se to řeší blokově pokutou. Případně, pokud řidič u vozidla není, tak nasazujeme botičky, dáváme za stěrače výzvy a tak dále.

Čtěte také

Problém je tady dlouhá léta a strážník Jiří Prášek tak má pro návštěvníky koupaliště jasné doporučení. „Doporučil bych lidem, pokud mohou, tak využít veřejnou dopravu, případně aby místní přišli na koupaliště pěšky.

Náchod přitom není jediné město, kde bojují s nedostatkem parkovacích míst v okolí koupaliště. Své by o tom mohli vyprávět v Meziměstí. Tam řidiči někdy parkují přímo podél hlavní silnice ve směru na obec Vižňov a také blokují průjezd.

„Byla tady Policie České republiky, tak jsme vyhlásili rozhlasem, aby si lidé auta přeparkovali, říká správce koupaliště Zdeněk Seifert.

Čtěte také

Letos se ale situace zlepšila, město totiž na parkování vyhradilo nedalekou louku. „Tráva se posekala a ohraničili jsme ten prostor, aby řidiči nezajížděli na soukromý pozemek vedle. Vejde se tam zhruba asi 100 vozidel a je to hned za střediskem.

Nová místa na zaparkování přibydou během několika dnů také u hradeckého koupaliště Flošna. I tam letos evidují problémy, které musela řešit policie. Na ploše před areálem nově nemohou parkovat kamiony a značí se tam nově zhruba sedm desítek míst pro osobní auta.

Spustit audio

Související