Stavba krytého bazénu ve Vrchlabí se blíží ke konci. Práce mají být hotové k poslednímu srpnu

21. červen 2022 08:15

Práce na stavbě krytého bazénu ve Vrchlabí finišují. Dělníci mají mít hotovo do konce srpna a pak přijdou na řadu zkoušky technologií. V současných dnech už taky stroje upravují terén a vnitřní prostory se za pár týdnů už budou vybavovat nábytkem. Provoz by měl být zahájen v polovině prosince. 

Čtěte také

Vstupujeme do bazénové haly. „Vidíme tady plavecký bazén, za ním je rekreační bazén s vířivkou. A na druhé straně máme cvičný bazén s dětským bazénem. Tam budou ještě dvě kluzavky. Vzadu na stěně bude větší a vpravo příjezd tobogánu, ukazuje vedoucí stavby Ondřej Matoušek.

„Máme hotové nerezové boky, máme zabetonováno a máme i odvodňovací žlábky a hrubé podlahy.“

Dělníci už dokončili základové patky a nosnou konstrukci pro tobogán. Tubus by měl dorazit koncem června a jeho samotná instalace potrvá zhruba tři týdny. Teď se hlavně čeká na to, až dostatečně vyschnou podlahy, aby se mohlo začít s pokládáním dlažby.

Stavba bazénu ve Vrchlabí finišuje

Hlavně musí podle Ondřeje Matouška vydržet pěkné počasí. Žádný déšť. Právě s ním a s podzemní vodou měla stavba největší komplikace. „Čerpali jsme vodu. Měli jsme několik čerpacích jímek a pořád se nám to do stavby tlačilo. Ta úroveň je zhruba půl metru pod úrovní Kačáku, takže vody tady bylo poměrně hodně.

Scházíme o patro níž

Čtěte také

Tady dělníci právě štukují zdi a za pár dní se bude pokračovat v instalaci technologie. Díky tomu, že se firma dostatečně předzásobila potřebným materiálem, práce nestály, ale některé dodávky přeci jen vázly. „Například dubové lavičky. Kvůli konfliktu na Ukrajině je dub momentálně také nedostatkové zboží. Nakonec ho máme, sehnali jsme ho, ale bylo to složitější než před rokem.

Potřeba je začít co nejdříve s montáží dny, aby bylo možné koncem srpna napustit vodu a začít testovat. „Budou se zkoušet jednotlivé okruhy bazénů. Plavecký bazén se bude napouštět a zkoušet, máme tam velký rekuperační výměník a dmychadla se musí odzkoušet.

Stavba bazénu ve Vrchlabí finišuje

Pokud vše půjde podle plánů, první návštěvníci by se mohli ve vrchlabském krytém bazéně vykoupat před vánočními svátky.

Spustit audio

Související