Stavba bazénu ve Vrchlabí dostala zelenou. Práce na terénních úpravách mají začít za půl roku

8. září 2019 10:48

Vrchlabští zastupitelé schválili stavbu bazénu. Terénní úpravy, včetně stavby parkoviště, by měly začít za půl roku. Bazén by se lidem měl otevřít v roce 2023. Spousta obyvatel na něj čeká dlouho. 

„Už dlouho po tom toužíme. Není tady celkem kam jít s dětmi a k vodě by to bylo dobré. Rybník, co tu máme, je naprosto nevyhovující. Tam je věčně zákaz," stěžuje si paní Dana, obyvatelka Vrchlabí.

Bazén podle ní ve Vrchlabí chybí:
„Jezdíme se koupat až do Špindlerova Mlýna a to je už docela z ruky s malými dětmi.

O bazénu se v podhorském městě mluví už dlouho

„Slyšela jsem, že to bude někdy za tolik a tolik let. To už si potom člověk řekne, to už mi bude let, jestli to pro mne vůbec má cenu. Ale uvidíme. Můj život na tom nezávisí. Bylo by to příjemné, ale když bazén nebude, tak nebude," říká maminka Eva, která právě veze v kočárku svého syna.

Čtěte také

Teď je rozhodnuto, bazén bude. Město ho vybuduje vedle rybníku Kačák poblíž tenisových kurtů. Celkové náklady se budou pohybovat kolem 190 milionů korun. Vlastní bazén má přijít na 145 milionů, zbytek padne na vybudování infrastruktury.

„Protože tam nejsou parkovací plochy, když se někdo přijede vykoupat. Takže je určitě zapotřebí udělat sjezd, komunikace a podobně," vysvětluje Alfréd Plašil, místostarosta Vrchlabí z Volby pro město.

Město Vrchlabí má nyní našetřeno 70 milionů korun

Finišují práce na projektové dokumentaci na příjezdové komunikace a parkoviště. Ty by se měly začít budovat na jaře příštího roku.

„Pro bazén nám ještě chybí finální projektová dokumentace ke stavebnímu povolení, ta bude stát necelé dva miliony korun. Abychom mohli udělat výběrové řízení na zhotovitele," doplňuje Alfréd Plašil.

Část libereckého bazénu zůstane během rekonstrukce pro výuku plavání

To chce město vyhlásit příští rok v létě.
„Chceme s dostatečným předstihem soutěžit a chceme tam dát také termín na zhotovení, asi rok a půl. Aby to nebyl nějaký příliš šibeniční termín. Abychom si tím neomezili výběr zhotovitele," dodává Alfréd Plašil.

V bazénu by měly být čtyři pětadvacetimetrové plavecké dráhy, dětský bazén, brouzdaliště, relaxační bazén, vířivka, parní sauna, skluzavka a tobogán.

Spustit audio

Související