Tři města na Trutnovsku, konkrétně Trutnov, Dvůr Králové a Vrchlabí rozdělují ochranné pomůcky

16. únor 2021 10:55

Na Trutnovsku se rozváží ochranné pomůcky. Ty získal královéhradecký kraj od státu, konkrétně půl milionů kusů. Jednotlivé radnice je přerozdělují obcím a také třeba městským organizacím. Obce a města zajistí dopravu roušek přímo k obyvatelů nebo zřizují místa, kam si pro ně lidí mohou přijít.  

Čtěte také

Nezávislá starostka Horní Kalné Hana Jiřičková je mezi prvními, kteří si na vrchlabskou radnici přijeli vyzvednout přidělené ochranné pomůcky.
„Určitě je dobře, že to nemusíme kupovat z vlastních prostředků. Na druhou stranu je na nás, abychom zajistili distribuci. Takže je to trošku narychlo a bez nějakých pokynů, ale vypořádáme se s tím."

Zatímco někteří starostové ještě netuší, jak roušky k lidem dopraví, v Kalné tuto službu zajistí sbor dobrovolných hasičů.
„Pokyn zněl, naložte s tím, jak uznáte za vhodné. A já využiji dobrovolné hasiče a nechám je to rozvést na trvalá bydliště."

Místostarosta z Volby pro město Alfréd Plašil, přerovnává krabice a určuje, kam všude se roušky rozvezou a kolik jich zůstane na úřadě.
„Aby ti obyvatelé opravdu, pokud sem přijdou a nebudou mít roušku, tak aby ji měli kde nafasovat. Takže jednotlivé odbory dostanou také pro své klienty a pro sebe."

Čtěte také

Do haly zámku přichází strážníci.
„Takže dvě bedny by měli jít na pečovatelskou službu paní Lukáškové. Jedna bedna by měla jít na sociální odbor. A 500, ty vám musím napočítat, půjdou do jeslí."

Dvojice městských policistů nakládá bedny s ochrannými pomůckami do auta a odjíždí k domu s pečovatelskou službou.

Roušky bude mít neustále u sebe také městská policie.

„Ty budou sloužit na to, když bude někdo na ulici a roušku mít nebude, tak mu ji můžeme poskytnout z našich zásob," vysvětluje jeden ze strážníků.

Spustit audio

Související