Trable hradecké arény, Labská cyklostezka a Richard Krajčo zachraňuje kostel. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Hradečtí fotbaloví fandové, kteří se už těší na první domácí zápas na novém stadiónu, si možná budou muset počkat až do jara. Nová aréna za téměř tři čtvrtě miliardy korun totiž nedostala souhlas hasičů, který je jednou ze zásadních podmínek případné kolaudace. Náhradní variantou pro domácí zápasy během podzimu by pro Východočechy byl stadion v Plzni.

Co všechno je na stadionu špatně oficiálně nikdo neřekl, v aréně ale třeba na místě hlásičů požáru trčí ze zdi jen připravené dráty a chybí i některé stavební prvky. To se pořád ještě může na poslední chvíli změnit - město má zkolaudovaný stadión převzít 31. července.

Čtěte také

Typická letní radioporadna. Čeká nás příjemné prázdninové povídání o cestování na kole po Královéhradeckém kraji společně s krajským cyklokoordinátorem Jakubem Klimešem z úřadu Královéhradeckého kraje. Jaké novinky i tipy na výlety dostaneme? Co se tady v kraji chystá?

„Královéhradecký kraj je rozmanitý, každý cyklista si tady přijde na své. Máme cyklostezky kolem řek po rovině, v podhůří i po horách. Mně vyhovuje spíše něco jednoduššího, rovinky. Jsem z Hradce Králové, kde těch kopců moc není, takže si raději užiji cestu podél řeky nebo někde v lese," říká Jakub Klimeš, cyklokoordinátor Královéhradeckého kraje.

Čtěte také

Kostel v Chotěvicích na Trutnovsku ožívá. Ze stavby, která sice nebyla v havarijním stavu, ale do které se lidé dostali tak dvakrát za rok, se stává místo odpočinku, rozjímání a častých setkání místních lidí. Stojí za tím zpěvák Richard Krajčo s manželkou Karin, kteří v obci tráví podstatnou část roku.

„Najednou mám pocit, že ten kostel svoji energii proměnil. Je to samozřejmě i tím, že do něj chodí lidé a ta energie začala proudit. Možná je to naivní, ale mám pocit, že ten kostel má prostě radost z toho, že jeho prostor ožívá,“ usmívá se populární zpěvák Richard Krajčo.

autor: baj
Spustit audio

Související