Taštičky plněné tvarohem a pažitkou 29.9.2007

Suroviny:
400 g nudlového těsta (350 - 400 g hrubé nebo polohrubé mouky, trošku mouky na posypání válu, 2 vajíčka, 50 - 100 ml vody), 250 g měkkého tvarohu, hrst pažitky, lžičku sladké mleté papriky, 80 g másla, 2 cibule, sůl a pažitka na ozdobení

Postup:
Příprava nudlového těsta: Na vál vsypeme mouku, uprostřed uděláme důlek do kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem a pak rukama vypracujeme tuhé, vláčné těsto, které se nelepí na vál. Těsto rozdělíme na tři bochánky, přikryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout. Poté z každého bochánku na pomoučeném vále vyválíme placku asi tak 2 mm silnou a necháme po obou stranách trochu oschnout, aby se při krájení placky neslepovaly.

Nudlové těsto tence vyválíme na pomoučeném válu a pomocí sklenice vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Tvaroh rozšleháme se solí, mletou paprikou a nadrobno nasekanou pažitkou. Náplň rozdělíme na připravená kolečka. Přehneme je a okraje dobře přitlačíme (nejlépe vidličkou). Taštičky uvaříme v mírně osolené vodě a na talíři je přelijeme máslem na kterém jsme osmahli dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Porce můžete ještě ozdobit nadrobno nasekanou pažitkou. (Místo pažitky můžete použít i zelenou nať jarní cibulky nebo zelené bylinky).

Vaříme s Habadějem v sobotu 29.9.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.