Talk show Haliny Pawlowské. Hosty jsou zpěvačka Leona Machálková a cukrář Josef Maršálek

19. květen 2024

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Tentokrát Halina přivítala zpěvačku Leonu Machálkovou a cukráře Josefa Maršálka. Poslechněte si záznam setkání v Lázních Bělohrad.

Zpěvačka Leona Machálková prožila dětství v moravském Přerově, kde navštěvovala základní školu a následně i gymnázium. Už v dětském období začala inklinovat k hudbě i divadlu. Po maturitě nastoupila na Filosofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde vystudovala obor český jazyk a dějepis.

Čtěte také

Během vysokoškolských studií se také věnovala recitaci poezie, hrála v Malém S-divadle a zpívala se dvěma amatérskými kapelami. V první polovině 90.let hrála v divadle Semafor, moderovala v rádiu a v České televizi uváděla hudební pořad Telerezonance.

Od roku 1993 účinkovala v pražských muzikálových inscenacích. Zpívala a tančila také se skupinou UNO Dancers v show Nikita a Šachmat a v letech 2011 a 2012 jela turné s megaúspěšným Muzikálem Na Ledě Popelka.

Vydala několik sólových alb, za které obdržela zlaté i platinové desky. Aktivně koncertuje s rock-popovým, přednesovým i jazzovým repertoárem se svojí kapelou. A spolupracuje také s mnoha špičkovými hudebními tělesy, např. s Big Bandem Felixe Slováčka či s Královéhradeckou filharmonií a dalšími.

Josef Maršálek a Leona Machálková hosty pořadu Na větvi s Halinou

Na jaře 2014 jela se Zdeňkem Podhůrským a kapelou turné charitativních koncertů Číslo na boha a společně tak pomohli dětem. Aktivně nadále spolupracuje i s nadacemi při charitativních projektech.

Josef Maršálek je pekař a cukrář. Vyrůstal v malé vesnici jako jeden ze čtyř sourozenců.

Čtěte také

Na přání rodičů vystudoval gymnázium, teprve poté se vyučil jako pekař a cukrář. Během dálkového studia vysoké školy hotelové začal pracovat v zahraničí, nejprve v Bathu, ke konci studií pak v londýnském obchodním domě Harrods.

Tam pracoval sedm let, postupně získal ocenění pro kuchaře roku i manažera roku a jeho dezerty odebírala i britská královská rodina. Po roce stráveném v Indii se v roce 2018 vrátil do Prahy, kde založil vlastní značku Fat Brothers.

V letech 2020, 2022 a 2024 účinkoval jako porotce v pořadu České televize Peče celá země. Provozuje kurzy pečení. V roce 2023 se umístil na 5. místě ve 12. řadě taneční soutěže Stardance vysílané Českou televizí. Jeho taneční partnerkou byla Adriana Mašková.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související