Smrt 14letého chlapce na nádraží v Hradci Králové. Policie obvinila 32letého muže z vraždy nožem

5. leden 2024 13:50

Ve čtvrtek večer došlo na Hlavním nádraží v Hradci Králové k násilnému trestnému činu. Viníka se policistům podařilo ještě ten večer vypátrat. Muž podle detektivů napadl dítě kuchyňským nožem v kolejišti hradeckého nádraží po předchozí hádce. Čtrnáctiletý chlapec na místě následkům zranění podlehl.

Z jakého trestného činu je mladý muž obviněn, popisuje mluvčí krajské policie Iva Kormošová. „Dnešního dne jsme obvinili zadrženého dvaatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Klademe mu za vinu, že po předchozí hádce kuchyňským nožem napadl čtrnáctiletého chlapce, který na místě na následky zranění zemřel. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný.“

Čtěte také

Po muži ve čtvrtek po 17:30 pátraly desítky policistů, kteří prohledávali i nádraží. Kvůli tomu byl ve čtvrtek od 17:40 do 18:40 přerušený a pak omezený provoz. Čin se stal mezi kolejišti mimo nástupní místa, uvedla policie. Nikdo další při události zraněn nebyl.

Hradecká primátorka Pavlína Springerová z Hradeckého demokratického klubu vyjádřila nad případem znepokojení. „Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo,“ uvedla ve svém prohlášení.

autoři: Český rozhlas Hradec Králové , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související