Sladkokyselá kotleta 10.4.2004

Suroviny:
4 plátky vepřové kotlety, 4 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 250 g rýže,3/4 l vývaru /může být z kostky/,1 pórek,1 lžička pomerančové marmelády,1 lžíce kari, 1 lžíce najemno nasekané pažitky, 1 lžíce najemno nasekané petrželky, 1 lžička octa, sůl, mletý pepř.

Postup:
Dvě lžíce oleje smícháme s prolisovaným česnekem. Touto směsí potřeme kotlety po obou stranách. V kastrolu necháme rozpálit 1 lžíci oleje, na které opražíme rýži. Potom přelijeme 1/2 l vývaru, přiklopíme pokličkou a 30 minut dusíme. Kotlety podle chuti osolíme a opepříme. Zbývající olej rozpálíme na pánvi. Maso opečeme z každé strany 5 minut. Maso dáme na nahřátý talíř. Očištěný pórek rozpůlíme a nakrájíme na asi čtyřmilimetrové kousky. Polovinu pórku osmahneme dozlatova na výpeku z masa. Zalijeme 1/4 l vývaru a necháme krátce povařit. Do šťávy vmícháme pomerančovou marmeládu, ocet a kari. Zbylý pórek spolu s petrželkou a pažitkou vmícháme do rýže. Na talíři upravíme kotletu s kopečkem rýže. Nakonec přelijeme šťávou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.4.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.