Senioři v Domově důchodců v Tmavém Dole se nenudí. Personál pro ně připravil tradiční masopust

13. únor 2022 08:02

Hudba s tancem, masky, občerstvení a hlavně dobrá nálada. V takovém duchu se nesl masopust v Domově důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku. Tradiční veselí tam místní pracovnice zorganizovaly po několikaleté vynucené pauze. O to větší měli klienti ze společného setkání radost.

Čtěte také

Masopustní zábava, tančí se a zpívá. Pan Karel je jedním z těch, kteří se přišli podívat. „Taky jsem si trošku zatančil s děvčaty. Je nás tady dost a jsem tady opravdu spokojený. Ale přiznám se, že jsem v mládí na takové zábavy ani nechodil. Až na stará kolena.“

S aktivizační pracovnicí Andreou Jirouskovou jsme popošli kousek dál. Ta je spoluorganizátorkou dnešní akce. To už je tradice, takový masopust? „Ano, pořádáme každý rok tuto zábavu. Lidé jsou velice spokojeni a užívají si to. V loňském roce se masopust nemohl konat kvůli koronaviru. Takže teď zase po dvou letech.

Masopust v Domově důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku

Pavlína Hajduchová, aktivizační pracovnice a organizátorka masopustu, má momentálně zelenou hlavu. Samozřejmě, že k masopustu patří i průvod masek. „Máme tady několik masek. Bohužel jsme nesehnali koně, který také k masopustním oslavám patří. Nebo medvědář s medvědem. Ale trošku jsme improvizovali a jsme rádi, že se to lidem líbí.

Čtěte také

Jak na vás reagují klienti zdejšího domova, když vás vidí s tou úžasnou zelenou hlavou? „Reagují moc hezky, smějí se a baví. Sahají si na naše masky, prostě si to užívají. Celé odpoledne je pro ně veliké zpestření.

„Vůbec v této současné době, kdy je zima, tak masopust k tomu patří. Vypravujeme si o těch zvycích a lidé vědí o co se jedná. A baví se tím, dodává Pavlína Hajduchová.

Dnešním masopustem ale zábava v Domově důchodců v Tmavém Dole na Trutnovsku rozhodně nekončí. Další je naplánována už na příští měsíc. A tentokrát to bude zabíjačka.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související