Samec Tommy je rekordmanem mezi tatínky. 36 žirafích kluků a holek mu říká: „Tati!"

18. červen 2016

Největší stádo žiraf mimo Afriku najdete ve východních Čechách. V sobotu 18. června slaví svůj svátek nositelé jména Milan a také žirafy. O mezinárodním dnu žiraf připravila ZOO Dvůr Králové nad Labem zajímavý program pro celé rodiny a návštěva velkých zelených výběhů s těmito krásnými zvířaty v něm rozhodně nechybí.

Královédvorská ZOO chová 32 těchto sudokopytníků a patří k jejich nejúspěšnějím chovatelům.

Redaktorka Dana Voňková vás společně se zoologem Luďkem Čulíkem zve do pěší části Safari, kde i vy budete mít pocit, že žirafy a Afrika jsou na dosah ruky.

Napadlo by vás, že žirafí jazyk měří 40 cm? Je velmi ohebný a spolu s pysky umožní žirafě bezpečně konzumovat i listy akácie s trny.

V zoologických zahradách jsou ale největší pochoutkou žiraf větvičky vrby jívy. Když vrba dojde, servírují ošetřovatelé listí z břízy nebo javoru.

Čtěte také

Královédvorská ZOO, která vlastní největší stádo žiraf mimo Afriku, chová 32 těchto krásných a zajímavých sudokopytníků a od sedmdesátých let minulého století odchovala už 267 mláďat.

Rekordmanem mezi tatínky je samec Tommy. Je otcem 36 žirafích kluků a holčiček!

Královédvorská ZOO chová 32 žiraf

Žirafy síťované a Rothschildovy obývají v královédvorské ZOO velké výběhy společně se zebrami a nejkrásnější pohled na ně je ze stylové Africké lávky v pěší části Safari.

Od žiraf není daleko ke hrochům.Nová zvířata královédvorské ZOO nejlépe zastihnete na břehu rybníka v odpoledních a podvečerních hodinách-to už jsou dostatečně "vykoupaní"a rádi se poohlížejí po něčem dobrém k snědku.

autor: DV
Spustit audio