Řidičům se bude hodit trpělivost, začala oprava silnice poblíž Fakultní nemocnice v Hradci Králové

14. červenec 2021

Řidiči si musí dát pozor na některých hradeckých silnicích. Na řadě z nich totiž o prázdninách úřadují silničáři. Třeba ve středu 14. července začíná oprava vozovky na městském okruhu poblíž Fakultní nemocnice Hradec Králové. 

„Zhruba od 6. hodiny ráno bude uzavřena komunikace," říká stavební technik Ředitelství silnic a dálnic Miloš Jedlička.

Čtěte také

Pracovat se začne na jízdním pruhu směrem od Pardubic.
„Budou zahájeny práce na frézování vozovky jednoho jízdního pruhu ve směru od Hradubické ulice ke křižovatce Tesla, směr ulice Brněnská. A následně se bude frézovat část komunikace u vjezdu a výjezdu na benzínovou čerpací stanici OMV."

Až se dokončí práce v jedné části, silničáři začnou pracovat i v dalších pruzích.

Řidiči tak v tomto úseku musí počítat s omezením, po dobu oprav bude v každém směru průjezdný jeden jízdní pruh.
„To je povinnost, jeden jízdní pruh zachovat."

Řidiči si dále musí dát pozor mezi Malšovicemi a Malšovou Lhotou, tam totiž minulý týden také začala oprava části silnice.

Čtěte také

„Vzhledem k tomu, že obyvatelé Malšovy Lhoty, Svinar a částí Malšovic využívají pro spojení do centra města právě tuto komunikaci, která je z důvodu oprav uzavřena, tak je to samozřejmě pro ně určitá komplikace. Musí jezdit objížďkou přes nový svinarský most a třebechovickou silnici I/11," říká mluvčí magistrátu Petr Vinklář.

O plánovaných opravách silnic mají přehled i krajští policisté, kteří nabádají k opatrnosti.

„Obecně můžeme říci, že v letních měsících probíhá takových oprav a úprav mnohem víc, než v jiných částech roku. Tímto apelujeme na všechny řidiče, aby bylůi trpěliví, dbali zvýšené opatrnosti, respektovali pokyny pracovníků stavby i dopravní značení," dodává mluvčí krajských policistů Eva Prachařová. Zároveň doplňuje, že policisté budou častěji na provoz v těchto místech dohlížet.

Spustit audio

Související