Řidiči se nedostanou na vrchlabské náměstí TGM. Dělníci pokračují v opravách Krkonošské ulice

24. listopad 2021 08:27

Náměstí TGM ve Vrchlabí se opět uzavírá a řidiči na něm nemají možnost zaparkovat. Svá auta musí nechat jinde. Důvodem jsou stavební práce. Co konkrétně se tam bude dít, to přímo na místě zjišťovala reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

Dělníci by měli pokládat malé a velké žulové kostky na chodník právě mezi Krkonošskou ulici a náměstí TGM. Jde o chodník, který tyto dvě části města spojuje a řidiči přes něj teď mohli provizorně přejíždět, aby mohli auta v centru města zaparkovat. To ale momentálně několik dní možné nebude.

Současně se budou také stavět obrubníky. Samotná celková oprava by podle vedení vrchlabské radnice měla skončit 9. prosince. A hned následující den, tedy 10. prosince, by Krkonošská ulice měla být průjezdná a řidiči by své automobily v nově opravených zálivech podél silnice.

Dělníci pokračují v opravách Krkonošské ulice ve Vrchlabí

Stihnou tedy stavbaři všechny práci udělat do příchodu zimy?

Samotné práce začaly v červenci, kdy odstartovaly v úseku od banky směrem k náměstí Míru.

Čtěte také

Bylo zapotřebí vyměnit starou kanalizaci a potrubí, položit nové, obnovovaly a budovaly se i nové inženýrské sítě až směrem k náměstí Míru.

Čímž se celé náměstí TGM na několik týdnů uzavřelo. To se ale nelíbilo a nelíbí podnikatelům, kteří tak přicházejí o tržby.

Všechny práce se ale udělat nestihnou. Zadláždění chodníků v podloubí se podle radnice přesouvá na jaro příštího roku. Zbytek stavebních činností by dělníci měli stihnout, pokud tedy nepřijdou žádné velké mrazy.

Čtěte také

Pokud chtějí lidé do centra města, kde mají možnost auto zaparkovat? A naruší tyto práce i plánované vánoční akce?

Auta mohou nechat řidiči například na nábřeží Marie Kubátové kousek od náměstí nebo u Divadelního klubu, kde se zvýšil počet parkovacích míst. Nebo také například u kláštera. Tam ale musí počítat s tím, že kvůli opravě tohoto objektu je parkovacích míst méně. Parkuje tam těžká technika a jeřáb.

Stavební práce by možná vánoční akce ovlivnily, ale to už teď není podstatné, protože i Vrchlabí ruší nedělní slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí TGM, kam tradičně chodí stovky lidí.

Spustit audio

Související