Rekordní letní denní návštěvnost za posledních 10 let hlásí Safari Park Dvůr Králové

16. srpen 2020 12:26

Safari park Dvůr Králové patří u nás k nejčastějším turistickým cílům. Jen za červenec přivítal přes 150 tisíc návštěvníků! A 5. srpna dosáhla dvorská zoologická zahrada dokonce denní rekord přes 9 700 hostů!

Reportáž z večerní projížďky safaribusem, kterou teď uslyšíte, pro vás připravila s průvodcem Michalem Šťastným reportérka Dana Voňková.

Čtěte také

Ve středu 5. srpna 2020 překročila denní návštěvnost dvorského safari parku 9 700 návštěvníků. To je bezkonkurenčně nejvíce za posledních 10 let.

Zatímco se největší červencové a srpnové návštěvnosti od roku 2008 pohybovaly v číslech maximálně 7 500 návštěvníků za den, letošní návštěvnost 5. srpna 2020 dosáhla 9 700 návštěvníků.

Červencová návštěvnost letošního roku také překonala všechna očekávání, do Safari Parku Dvůr Králové přišlo téměř 152 000 návštěvníků.

Safari park Dvůr Králové hlásí rekordní denní návštěvnost

Nejsilnější červencová návštěvnost byla za posledních 10 let do letošního roku zaznamenána v roce 2016, kdy safari park navštívilo 144 000 návštěvníků.

Čtěte také

Návštěvníci mají možnost nasávat africkou kulturu, vyjíždět do afrického safari, vyslechnout komentování ošetřovatelů, nebo si užít výjimečnou atmosféru soumraku a večerní aktivity zvířat (pokladny jsou otevřené do 18:00 hodin, ale safari park se uzavírá až ve 22:00 hodin).

Aby se vyhnuli frontám, mohou využít zvýhodněného vstupného a zakoupit lístek online.

Samozřejmě zmínka o všech zvířatech, se kterými se setkáte při projížďce Safari Parku Dvůr Králové, se do reportáže nevešla, tak ještě dodám, že tam jsou do konce srpna k vidění ještě například zajímavé antilopy koňské, zebry, populární žirafák Mike, skot Watussi, buvolci i buvoli a také třeba skupinka pštrosů.

autoři: Dana Voňková , baj
Spustit audio

Související