Recept na Babičcino dvoubarevné od božské Markéty Krajčovičové
Božské dorty od Markéty. Cukrářka Markéta Krajčovičová, nebo také Miss Cake. Původně vystudovala sklářskou průmyslovku se specializací na skleněné figurky. První dort upekla v roce 2009 pro svou dcerku, pak pekla pro rodinu, přátelé, známé a zájem byl stále větší. Založila firmu a teď v Jablonci nad Nisou peče neobvyklé a luxusní dorty.
Božská Markéta Krajčovičová říká: „Příprava složitých dortů zabere i desítky hodin."
Pro posluchače Českého rozhlasu Hradec Králové připravila recept na Babičcino dvoubarevné:
Pečená část:
280gr másla
140gr cukru
420gr hladké mouky
4 žloutky
Smíchat dohromady, vypracovat těsto, vykrájet tvary a péct dozlatova.
Nepečená část:
500gr cukru
8 lžic rumu
50 gr kakaa
50gr másla
Smíchat v těsto.
Vykrájet menší tvary, než ty pečené a pomocí marmelády je k pečenému kousku přilepit.
Dobrou chuť vám přeje Markéta Krajčovičová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.