Pro Ondřeje Rumla je život hudbou a hudba životem

1. listopad 2016

Ondřej Ruml začínal jako hráč na pětistrunné banjo v bluegrassové kapele Modrotisk. Po studiu zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka vystupoval převážně v pražských klubech s různými jazzovými a funkovými formacemi (In2Funk, Latin Wave, Top Dream Company) ale i se swingovými bigbandy (Bigband Českého rozhlasu, Bohemia Bigband, Bigband Gustava Broma, Moondance Orchestra Martina Kumžáka aj.), nebo vokální kapelou Dobrý večer Quintet.

V roce 2008 se v pěvecké talentové soutěži X - FACTOR umístil na druhém místě, což odstartovalo jeho cestu za splněným snem - živit se hudbou.

V současnosti hostuje v roli Hajného ve studiu Ypsilon ve hře Rusalka nejen podle Dvořáka.

Čtěte také

V roce 2010 vydal autorské album Proměna a v roce 2014 album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, které bylo velmi pozitivně přijato kritikou i veřejností a bylo oceněno Zlatou deskou.

František Mifek a Ondřej Ruml ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Koncertuje buď sólově s efektem zvaným looper, s pomocí kterého vytváří sám celé písně pouze svým hlasem, nebo s jazzovou kapelou Matěj Benko Quintet. Je členem Street choru v projektu Leonard Bernstein: MASS.

Nad třetím a nejčerstvějším albem - nazvaným lakonicky „Nahubu" se talentovaný zpěvák a muzikant sešel s Františkem Mifkem, aby na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové společně zhodnotili sympatické dílko.

Do jaké míry se jim to povedlo, posuďte sami v pořadu Regionální scéna.

Hezký poslech.

autor: František Mifek
Spustit audio