Policie i hygienici šetří přiotrávení desítek lidí v rychlém občerstvení v centru Hradce Králové

6. červen 2018 10:05

Od včerejšího dne se královéhradečtí policisté zabývají případem zdravotních komplikací desítek osob v Hradci Králové. Policisté konají na základě informací, které zazněly v médiích a na sociálních sítích. 

V rámci prověřování případu spolupracuje policie s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje a Fakultní nemocnicí Hradec Králové.

Dle zpráv, které jsou k dispozici právě od spolupracujících institucí, bylo k dnešnímu dni ošetřeno necelých 60 osob se zažívacími potížemi, ke kterým mělo dojít po konzumaci jídla z prodejny rychlého občerstvení v centru Hradce Králové.

Fosfáty jsou nejen v kebabu

V současné době policie zjišťuje veškeré okolnosti související s postiženými osobami. Dále především zjišťuje příčinu zdravotních potíží a případnou míru zavinění konkrétní osobou.

Během pondělí a úterý ošetřila hradecká fakultní nemocnice 57 lidí. Na infekčním oddělení je v tuto chvíli podle nemocnice 6 lidí. Do čtvrtka zřejmě zůstanou v péči lékařů jen dva lidé

Podle hygieniků šlo o jídlo z bistra Maxim v ulici V Kopečku. Provozovna rychlého občerstvení zůstává zavřená.

Čtěte takéV Hradci Králové se kebabem přiotrávily desítky lidí

Přiotrávení měli křeče v břiše a zvraceli. Nikdo z nich ale nebyl v ohrožení života.

Podle mluvčí královehradecké hygienické stanice Veroniky Krejčí odebrali hygienici v provozovně vzorky jídla k šetření.

„Podle klinických příznaků to vypadá na otravu toxiny. Všichni postižení udávají konzumaci obdobného jídla - šlo o tortillu s kuřecím masem z jedné konkrétní provozovny. Sám majitel informoval o jejím uzavření, takže jsme ji nemuseli uzavírat my," popsala Veronika Krejčí.

O dalším průběhu šetření vás budeme informovat.

autoři: Milan Baják , Jan Čížkovský , ova
Spustit audio