Písničkář Michal Horák a zpívající právník JUDr. Petr Pečený jsou Na větvi s Halinou. Skvělá zábava!

9. květen 2022

Hosty pořadu Českého rozhlasu Hradec Králové Na větvi s Halinou jsou tentokrát písničkář Michal Horák a zpívající právník JUDr. Petr Pečený. Jde o přímý přenos z Lázní Bělohrad, kde se pravidelně koná talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů.

Písničkář Michal Horák z Hradce Králové hraje na kytaru, klavír, foukací harmoniku a heligonku po svém pradědovi. Texty skládá od svých 13 let. Zvítězil v soutěži Czechtalent 2013 a ve stejném roce vyhrál i 7. ročník soutěže Česko zpívá.

Čtěte také

Studoval na Biskupském gymnáziu v Hradci Králové, na této škole byl natočen klip jeho písně Je to tak. Studuje na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a ze školního prostředí tak pochází řada jeho písní.

V květnu 2018 ho proslavil klip k písni „Hej teto!“, ve kterém titulní roli ztvárnila Pavla Tomicová a ve vedlejší roli se objevil i písničkář Pokáč.

5. dubna 2020, v době nouzového stavu po celé ČR, vydal píseň "Rande". V klipu k této písni vystoupila herečka a zpěvačka Berenika Suchánková a její otec Michal Suchánek. Klip měl během prvního dne na Youtube přes 35 tisíc zhlédnutí a dosáhl až na 10. místo v YouTube trendech.

Michal Horák je držitelem Českého slavíka 21 v kategorii Objev roku.

Zpívající právník JUDr. Petr Pečený neboli Doctor P.P. se narodil v Rokycanech. V roce 1989 úspěšně absolvoval Právnickou fakultu UK, v roce 1990 složil rigorózní zkoušku a v roce 1991 ukončil postgraduální studium na Právnické fakultě UK, obor práva k nehmotným statkům.

V současné době je hlavně advokátem v advokátní kanceláři Pečený a partner, která se specializuje na otázky spojené s autorským právem a Petr Pečený je nejuznávanějším odborníkem na tuto část práva v ČR. Ve dne seriozní advokát a po večerech frontman úspěšné rockové kapely Doctor P.P., která v roce 1996 vydala debutové album s názvem Je to pečený, kde hlavním hitem byla píseň Beránci.

Album bylo Akademií populární hudby nominováno na výroční hudební cenu v kategorii Objev roku. O tři roky později skupina vydala album Jeliman a o další tři, album s názvem Tenkej led.

Sám Petr Pečený se nejdříve objevil v muzikálu Janka Ledeckého Hamlet a poté v muzikálu Daniela Landy Krysař. Nyní působí v ansámblu muzikálových herců divadla Broadway.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související