Pikantní rybí filé (od paní Lhotákové z Nové Paky) 15.03.2008

Suroviny:
750 g rybího filé, sůl, 70 g rostlinného tuku, 1 lžíce strouhanky, citron, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce oleje, 1 lžička oregána, pepř, 100 g paprikových lusků, 1 lžička sekané petrželky

Postup:
Do misky vložíme hořčici, do které zašleháme olej, přidáme oregáno, trochu pepře, jemně nasekané paprikové lusky, petrželku a dobře promícháme.
Filé osolíme, potřeme připravenou kořenící směsí, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, posypeme strouhankou a pečeme ve vyhřáté troubě. Ozdobíme plátkem citrónu.

Příloha: brambory - vařené či opečené, nebo hranolky

Vaříme s Habadějem v sobotu 15.03.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.