Petr Voldán: Biatlonový kotrmelec

Biatlon je sportovní disciplínou, která si - díky úspěchům našich reprezentantů - vydobyla mezi sportovními fanoušky místo na samotném výsluní. V současné době se ale kolem biatlonu odehrávají věci skoro neuvěřitelné, především v souvislosti s výroky Gabriely Koukalové. A tak tu dnes máme glosu Petra Voldána.

Fandilo jí hodně tisíc fanoušků, ve většině jako já “sportovci gaučáci”, co podle ní “nikdy nic nedokázali. A byli jsme hrdí na to, že máme jako malá země uprostřed Evropy medaile a další ocenění. Teď je tu ale nová biatlonová disciplína - kotrmelec. Sice na mezinárodní scéně sem tam vyzkoušená, ale přece jen mezi sportovci výjimečná a ojedinělá. Gabriela Koukalová je ale podle všeho i v této disciplíně mistryní, které jen tak není rovno.

Poté, co přestala zavodit s lyžemi a puškou, nepřestala ovšem střílet. Čímž kotrmelec, při kterém se z úspěšné, obdivované, respektované sportovkyně převtěluje do role nezralé dívenky, která sepsala své životní bolístky ve stylu “milý deníčku, nikdo mě nemá rád”, doplňuje palbou na živé terče kolem sebe. Nevynechává některé své blízké, kolegyně a kolegy z reprezentace, trenéry a když se jí nelíbí reakce na její výroky a praní špinavého prádla na veřejnosti, ani fanoušky, co nic nikdy nedokázali. Narozdíl od jejího veličenstva, někdejší královny biatlonu.

03805090.jpeg

Onen kotrmelec, kterého jsme teď svědky, je ale také brilantní ukázkou toho, jak se z výše trůnu obdivu a popularity sám bleskově sesadit až na zem. Doslova na zadek. Nevím, má-li to biatlonistka, kterou obdivoval nejen domov, ale i svět, zapotřebí.

Skoro mi na tyto kotrmelce Gabriely Koukalové pasuje nejlépe citát, pod kterým je prý podepsaný Oscar Wilde - “Na světě existuje jediná věc, která je horší než pomluva: když po vás neštěkne ani pes”. Že by se zrovna toho naše sportovkyně bála a proto se rozhodla pro onu novou disciplínu - biatlonový kotrmelec?

Pokud ano, je to rána hodně vedle a bohužel ji asi už nespraví ani deset trestných koleček navíc. Což je zkušenost nejen ze sportu. A tak už raději klidný pátek třináctého i celý víkend.

Gabriela Koukalová
autoři: Milan Baják , pvo
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.