Perníková bábovka

Suroviny: 200 g krupicového cukru, 2 vejce, 150 g povidel, 3/4 skleničky oleje, 200 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku, 200 ml mléka, tuk a mouka na vymazání formy

Postup: Cukr, vejce, povidla a olej zamícháme dohromady. Přidáme ostatní suroviny, nalijeme do pečící formy a pečeme asi 40 - 45 minut v předehřáté troubě.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.