Perník se švestkovými povidly
Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 250 g pískového cukru, 150 g švestkových povidel, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 0,5 l vlažného mléka, 1,5 lžičky jedlé sody, špetka soli, 1 lžíce citrónové šťávy nebo 1 lžička octa
Povidla utřeme s cukrem a kakaem, přidáme sůl, polovinu mouky a mléko a promícháme. Nakonec přidáme zbytek mouky smíchaný se sodou a citrónovou šťávu nebo ocet. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě.
Perník - vylepšení. Do těsta můžeme přidat: 1 lžičku skořice, 2 celá vejce, citrónovou kůru
Poleva - suroviny: 1 čokoládový pudink, 2 lžičky kakaa, 6 dkg másla, 2 lžíce mléka, 8 dkg cukru, 1 vanilkový cukr
Všechny suroviny dáme vařit a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.