Pečená treska se zeleninou - recept z Řecka (Velká evropská kuchařka) 23.6.2007

Suroviny:
8 filetů z tresky bez kosti a kůže, 1 citron, sůl, mletý pepř, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 100 g zelených oliv bez pecky, 600 g směsi sezónní zeleniny (paprika, cukety, lilky, rajčata, pórek, kedlubny), 150 ml bílého vína, 200 ml rybího vývaru (pokud máte), nastrouhaný tvrdý sýr

Postup:
Rybu pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Pak ji vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, olivy nakrájené na kousky, na kostičky nakrájenou zeleninu a chvíli opékáme. Do pekáčku pak rozložíme zeleninovou směs, na ni dáme opečené filety, podlijeme vývarem nebo vínem a v předehřáté troubě pečeme asi tak 15 minut. Během pečení je potřeba ještě trošku podlévat. Můžete podávat třeba jen s pečivem, ale jako příloha mohou být také brambory, nebo opékané brambory. (Úplně nakonec, až bude skoro upečeno, můžete tresku posypat strouhaným tvrdým sýrem a ještě chvíli zapéct).

Vaříme s Habadějem v sobotu 23.6.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.