Otevřen Dětský klub pro děti zaměstnanců Fakultní nemocnice Hradec Králové

17. březen 2020 14:09

Fakultní nemocnice Hradec Králové v úterý 17. března 2020 spustila provoz Dětského klubu pro děti svých zaměstnanců. Zařízení s kapacitou 10 míst je v provozu v pracovní dny od 6:00 do 15:30 hodin, v případě potřeby může být kapacita navýšena. 

Čtěte také

Na činnosti klubu se kromě učitelek Základní a mateřské školy při Fakultní nemocnici Hradec Králové podílejí také dobrovolníci z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Nemocnice dohodla spolupráci také s Rodinným centrem Žirafa, které zajišťuje hlídání dalších 20 dětí zaměstnanců.

Nemocnice je také v úzkém kontaktu s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a Magistrátem města Hradec Králové ohledně provozu vybraných škol pro děti zdravotníků, hasičů a policistů.

„Považujeme za důležité zajistit našim zaměstnancům v současné situaci možnost hlídání dětí v pracovní době, aby mohli chodit do práce a pečovat o pacienty,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc, dr. h. c.

Fakultní nemocnice Hradec Králové je finančně nejzdravějším zdravotnickým zařízením mezi fakultními nemocnicemi

Činnost Dětského klubu koordinuje oddělení péče pro zaměstnance, které také eviduje požadavky zaměstnanců na umístění dětí.

Dosud projevilo zájem několik desítek zaměstnanců

Dětský klub je umístěn v budově u vjezdu do areálu nemocnice a vstup do ní je situován mimo areál nemocnice. Budova je zabezpečena a vstup do ní je možný jen po předchozí domluvě.

Čtěte také

Samozřejmostí jsou zvýšená hygienická opatření, například průběžná dezinfekce. Předávání dětí je připraveno odděleně od ostatních, u každého dítěte je při příchodu zkontrolován zdravotní stav za přítomnosti rodičů.

V nemocnici pomáhá o děti pečovat například student 4. ročníku Pedagogické fakulty UHK Martin Řehák.

„Po zavření základních škol jsem se začal zajímat o to, kde bych mohl pomoci. Práce s dětmi mě baví a určitě usnadním situaci rodičům malých dětí, kteří by nyní nemohli pracovat,“ uvedl Martin Řehák.

autor: baj | zdroj: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s.
Spustit audio

Související