Otevírají se zoologické zahrady, farmy a zooparky. V jejich areálech ale stále platí určitá omezení

12. duben 2021 09:11

Po mnoha měsících mohou lidé v Česku navštívit zoologické zahrady. V jejich areálech ale stále platí vládní omezení, mimo provoz jsou tak například všechny vnitřní pavilony, kapacita je omezená na 20 procent maximálního počtu návštěvníků. Třeba v dvorském safari parku umožňují zdravotníkům vstup zdarma, ostatní zaplatí mimosezónní vstupné.

Čtěte také

Kromě křiku plameňáků a dalších zvířat panoval dosud v Safari Parku Dvůr Králové naprostý klid. Změna ale nastává v pondělí 12. dubna v 9:00 hodin dopoledne, kdy areál otevírá své brány. Návštěvníci můžou vstupovat přes jedinou pokladnu, maximální kapacita je v daný moment 3 tisíce lidí.

„Vstupenky je možné zakoupit přímo na pokladně, ale také elektronicky přes internet, což preferujeme kvůli bezpečnosti," říká mluvčí dvorského safari parku Michal Šťastný.

Platí ceny zimní sezóny, zdravotníci mají jako poděkování za svoji práci až do konce května vstup zdarma.
„K prokázání toho, že daný člověk je skutečně zdravotníkem, postačí jakákoliv pracovní karta, průkazka nebo třeba pracovní smlouva."

Nový výběh gepardů ve dvorském safari parku

Na safari se lidé vlastním autem ani Afrika truckem zatím nedostanou, ve zbytku areálu jsou otevřené pouze venkovní prostory.
„Do svých venkovních výběhů už v tuto chvíli vychází většina zvířat. Ať jde například o žirafy, buvoly nebo šelmy."

Čtěte také

Hlavní restaurace zůstává zavřená, úplně ale návštěvníci o občerstvení nepřijdou, k dispozici mají podle Igora Mašína tři výdejní okénka.
„Přímo u hlavního vchodu do safari parku je výdejní okénku a kousek od něj jsou místa k sezení. Sortiment bude omezený z hlediska alkoholu, vyjdeme vstříc veškerým opatřením tak, abychom je neporušovali."

Své brány dnes pro návštěvníky otevírají i další podobná zařízení. V Královéhradeckém kraji tak lidé mohou zamířit například do zámeckého zvěřince v Častolovicích nebo na farmu Wenet v Broumově.

Spustit audio

Související