Ondřej Ruml si zpěvem vychutnává odkaz Ježka, Voskovce a Wericha

11. listopad 2014
Regionální scéna

Ondřej Ruml vydává novou desku. Sáhl tentokrát po "rodinném stříbru“ a nazpíval písně klasiků Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha za doprovodu výtečných muzikantů i zvučných jmen. Nabídku k hostování na albu s potěšením přijali i Jiří Macháček a Ondřej Brzobohatý, kteří si s Ondrou zahráli na tři strážníky, i Zdeněk Svěrák, jenž desku ocenil slovy: "Nejedná se tady o pietní uctění odkazu, ale o vychutnávání. Zpívá se a hraje na vysoké úrovni, je to moderní, je to vyznání a vzkaz dávným autorům: jsme z jiného století, ale srdcem se nelišíme."

Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha je druhým Rumlovým albem. Debutovou desku Proměna vydal Ondra po svém stříbrném úspěchu v soutěži X-Factor. Již od počátku kariéry je jediným českým zpěvákem, který při vystoupení používá looper (přístroj pro nahrávání smyček) a vytváří tak neotřelé variace songů.

Mimo dalších aktivit dosud Ruml účinkoval v mimořádném divadelním projektu Michala Horáčka Kudykam, hrál hlavní role v muzikálech - Johanka z Arku, Quasimodo, Hamlet, ad. Zúčastnil se také několika výjimečných koncertních událostí (např. Michal Horáček Tribute, Barování v Lucerně, Noc na Karlštejně Live atd.) a pravidelně zpívá swing s bigbandy po celé republice.

Ondřej Ruml a Matěj Benko hosty PéHáčka v rámci našeho Dne v klobouku

Jeho poslední výraznou spoluprací je album Český kalendář Michala Horáčka, čerstvě ověnčené cenou Anděl za nejprodávanější desku roku, s jehož koncertní podobou má za sebou desítky koncertů.

Ondřej Ruml, rodák z Jablonce nad Nisou, hraje na banjo, klavír, kytaru... je velice muzikálním člověkem se zálibou v jazzu, swingu, funky a bluegrass stylu. Jeho oblíbeným muzikálem je Johanka z Arku. Oblíbená píseň Don't Worry Be Happy (Bobby McFerrin). Nemá rád techno a jiné hardcorové styly. A má dva mladší bratry Dana a Tomáše.

Ondřej Ruml byl hostem Tomáše Peterky v úterý 11. listopadu 2014 po 18 hodině v pořadu Regionální scéna.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
Spustit audio