Očkovací a odběrová místa v Královéhradeckém kraji během svátků omezí provoz. Tady je přehled

23. prosinec 2021

Během vánočních svátků, 31. prosince a 1. ledna očkovací místa v nemocnicích omezí provoz. Vánoční volno se dotkne i všech odběrových míst pro testování na covid-19, a to 25. prosince a 1. ledna. Během pracovních dnů mezi svátky budou až na výjimky očkovací místa v provozu. 

Čtěte také

„Čekací lhůty na očkování se zkracují a všem zájemcům očkovací místa průběžně nabízí termíny. Nasazení zdravotníků je ale dlouhodobě psychicky i fyzicky vyčerpávající a z tohoto důvodu jsme se s blížícími se vánočními svátky rozhodli upravit termíny očkování tak, aby zdravotníci mohli alespoň zčásti prožít sváteční dny se svými blízkými a odpočinout si,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Očkovací místa v kraji nebudou v provozu 24., 25. a 26. prosince, dále pak 31. prosince a 1. ledna. Výjimkou bude Fakultní nemocnice Hradec Králové, která bude očkovat 31. prosince dopoledne od 8 do 12 hodin.

Mimo vánoční svátky nebude v provozu očkovací místo v Broumově také 28. prosince a 30. prosince. Levitovo centrum následné péče Hořice nebude očkovat 27. prosince a 30. prosince.

Testování na covid-19

Během nadcházejícího týdne v některé dny omezí provoz také odběrová místa pro testování na covid-19 v nemocnicích a jiných zdravotnických zařízeních.

Odběrová místa v nemocnicích v Hradci Králové, Jičíně, Trutnově, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou nebudou v provozu 25. prosince a 1. ledna. Nechat se otestovat ve dnech 24. až 26. prosince a 31. prosince až 2. ledna nebude možné v nemocnicí v Broumově a ve Dvoře Králové nad Labem.

Očkování a testování ve dnech 24. prosince až 1. ledna v Královéhradeckém kraji
autor: baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka