Do Rychnova dorazil mobilní očkovací tým. Zájemcům podává bez registrace vakcínu proti covidu

14. prosinec 2021 08:18

Do společenského centra v Rychnově nad Kněžnou dorazil mobilní očkovací tým. Zdravotníci tam podávají zájemcům vakcíny proti koronaviru bez předchozí registrace. Ve městě se tým zdrží i v následujících dnech. 

Čtěte také

Mobilní očkovací tým začal podávat vakcíny proti onemocnění covid-19 zhruba v 10 hodin dopoledne a řada lidí možnost mobilního očkování hned první den uvítala.

„Mám doma dvě malá vnoučata. A oni jsou pořád nastydlí, tak mám strach, abych to od nich nechytla. Takže pokud to jen trošku jde, využila jsem tohoto mobilního očkování," říká paní Hana, která byla na třetí, posilující dávce.

Mezi prvními zájemci dorazili i manželé Marie a Jaroslav a také ti si mobilní očkování chválili. „My jsme šli schválně dřív. Tohle nám úplně vyhovuje. Je to ideální."

Mobilní očkovací tým podává vakcíny proti covidu v rychnovském společenském centru

Zájemcům k očkování stačí pouze kartička zdravotní pojišťovny a občanský průkaz. Potvrzuje to koordinátor mobilního očkování Radek Müller. „Jakmile si žadatele zapíšeme a zaregistrujeme, tak jde následně na lékařský pohovor."

Čtěte také

Po konzultaci zdravotního stavu s doktorem si jde zájemce pro vakcínu. Na výběr má buď od společnosti Pfizer nebo Johnson & Johnson. Na jeden den mají zdravotníci připraveny vakcíny pro více než tisícovku lidí.

„Pak si člověk jen čtvrt hodiny po očkování počká a následně může jít domů. Máme tady připravenou čekárnu, kde máme vše pod dohledem, kdyby náhodou přišla nějaká reakce po očkování," dodává Radek Müller.

Mobilní očkovací tým bude podávat vakcíny proti covidu v rychnovském společenském centru i v úterý 13. prosince a pak o víkendu 18. a 19. prosince.

Spustit audio

Související