O konci letošní hlavní turistické sezóny v Safari Parku Dvůr Králové rozhodne až špatné počasí

14. září 2024 08:02

I teď, kdy polevily vysoké letní teploty, je v Safari Parku Dvůr Králové co k vidění. Většina zvířat zůstává ve výbězích, ve vnitřních expozicích je více klidu a v celém areálu vládne příjemná atmosféra. Zoologové odhadují, že hlavní turistickou sezónu uzavřou 6. října. Definitivně o tomto termínu rozhodne počasí.

Sloni jsou velcí oblíbenci návštěvníků zoo

Od mluvčího dvorského safari parku Michala Šťastného a redaktorky Dany Voňkové se dozvíte další podrobnosti.

Čtěte také

Pravděpodobný termín ukončení hlavní sezóny stanovil Safari Park Dvůr Králové na 6. října. Pokud se výrazně neochladí, zůstávají zvířata do té doby ve výbězích. Výjimku představují jen některé druhy antilop, kterým nesvědčí ranní vlhkost.

V září zůstává program stále bohatý, v areálu zoo je větší klid, přijíždí méně návštěvníků a přitom zvířata jsou i při mírnějších teplotách aktivní.

Čtěte také

Areál je otevřený do 18. hodin, ale zdržet se v něm mohou návštěvníci i do pozdějších hodin a užít si projížďku večerního safari. Večerní jízdy se v září konají každý pátek a sobotu. Dětská zoo je prakticky přístupná po celý rok. Děti tam mají v oblibě africká domácí zvířata jako třeba ovce, také skot zebu, populární jsou i osli.

I v tomto období jsou venku k vidění mláďata - k těm nejmladším patří například hrošík liberijský a mládě hrocha obojživelného. Hrochy ale po druhé polovině září čeká stěhování na zimoviště. Další oblíbenci dětí sloni vycházejí ven po celý rok, jsou otužilí, jen v zimě je třeba při velmi nízkých teplotách dodržovat krátké intervaly procházek.

autoři: Dana Voňková , baj
Spustit audio

Související