Nový vlastník lázní v Náchodě - Bělovsi nezahálí a chystá se zdemolovat zchátralé objekty

30. leden 2020 10:24

Už v příštím týdnu budou dle sdělení společnosti Priessnitzovy léčebné lázně, a.s., zahájeny bourací práce v areálu lázní Běloves. Společnost Alprim CZ, s.r.o., která bude práce provádět, zahájí bourání s ohledem na své kapacity ještě dříve než bylo začátkem roku avizováno.

„Nejprve budou na základě platného povolení k demolici zbourány objekty s narušenou statikou, bez střechy, které bezprostředně hrozí zřícením.

Čtěte také

Jedná se o blok provozních budov s označením - Helena 2 (čp. 133), Ivan (čp. 247) a navazující garáž," upřesnil místostarosta Náchoda Jan Čtvrtečka z ČSSD.

S dokončením bouracích prací se pak počítá na podzim, a to i s ohledem na klimatické podmínky, aby se předešlo zvýšené prašnosti především v letních měsících. Bourání objektů by mělo být kompletně dokončeno do konce letošního roku.

Nový vlastník zahájí demolici zchátralých objektů v lázních Běloves

„Je to skvělá zpráva! Již dlouho jsme čekali na vlastníka, se kterým budeme moci spolupracovat na rozvoji tohoto území jako celku. Že se bude muset začít nejprve demolicí, je při pohledu na objekt zchátralých lázní více než zřejmé. Noví vlastnící tímto krokem jasně potvrzují, že do projektu chtějí investovat," uvedl starosta Náchoda Jan Birke z ČSSD.

autor: baj | zdroj: Městský úřad Náchod
Spustit audio

Související