Nové sídlo podniku Lesy ČR v Hradci Králové bude největší administrativní dřevostavbou v Česku

2. červen 2024 07:58

Státní podnik Lesy ČR pokračuje v přípravě výstavby nového administrativního centra v Hradci Králové. Státní podnik teď dokončuje studii konstrukčních řešení. Do konce letošního roku chce mít hotovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Výstavba nového sídla ředitelství podniku by mohla začít v roce 2027 a potrvá tři roky. 

Čtěte také

Podle ekonomicko-správního ředitele Lesů ČR Zbyňka Šmída půjde o největší administrativní dřevostavbu v Česku. „Objekt by měl sloužit pro 260 zaměstnanců. Navýší se také významně parkovací kapacity a to celkem na 300 parkovacích míst. Mělo by být vyřešeno dopravní napojení k silnici I/35 a počítáme s vybudováním prostor pro výstrojní sklad, který se momentálně nachází v pronajatém objektu.“

Náklady na výstavbu třípodlažní budovy jsou zatím odhadované na 1,5 miliardy korun.

Lesy České republiky, státní podnik (LČR) byly založeny 11.12.1991 Ministerstvem zemědělství České republiky. Hlavní náplní činnosti podniku je obhospodařování více než 1,2 mil. ha lesního majetku ve vlastnictví státu (téměř 86 % rozlohy všech státních lesů) a péče o více než 38 tisíc km určených vodních toků a bystřin. Podnik sídlí v Hradci Králové a jeho organizační struktura má tři stupně. První stupeň tvoří ředitelství, druhý 7 regionálních pracovišť a třetí stupeň se skládá z 62 lesních správ.

Spustit audio

Související