Vyrazili jsme za výrobci kvalitních českých potravin. Jaké problémy je trápí?
Naše hospodářství aneb Život farmáře je pestrý - od manažera až po traktoristu!
„Ke zvířatům přistupujeme s láskou a pokorou. Klademe důraz na jejich zdraví a pohodu a díky tomu na výjimečnou kvalitu potravin,“ říká Jakub Erler. „Na zemědělství je úžasná jeho smyslnost, kontakt s přírodou a zvířaty. Není to mnohdy snadná práce, vyžaduje skutečnou lásku k tomu, co děláme a podporu lidí, kteří vás mají rádi. Jedině tak můžeme dosáhnout úspěchu.“
Malému rodinnému hospodářství v Osicích nedaleko Hradce Králové dal Jakub Erler název Naše hospodářství. Historie farmy sahá až do roku 1845.
Jakubovu farmářskou cestu hodně ovlivnili babička s dědečkem, u kterých sbíral zkušenosti. Vystudoval obor Agropodnikání na tehdejší VOŠ a střední zemědělské škole v Chrudimi. Následovala vysoká škola sportovně zaměřená, manažerská práce v korporátní oblasti a pak už budování Našeho hospodářství.
Naše hospodářství se zaměřuje na chov zvířat i na další zemědělské činnosti. Teď na podzim to například budou nové pokusy s novými technologiemi. Což obnáší bez jakéhokoli zpracování půdy osít pozemky a sledovat, jak se tam udržuje vláha a jak se zlepšuje organický život.
Čtěte také
I Naše hospodářství soutěží se svým produktem v soutěži Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje. A to se svým gulášem. Vítězové budou vyhlášeni na Královéhradeckých krajských dožínkách 2022 v sobotu 17. září v Šimkových sadech v Hradci Králové.
O hospodaření v Našem hospodářství v Osicích si můžete poslechnout v našem audioarchivu.
Související
-
Potraviny zpomalující stárnutí. Které to jsou a co všechno dokáže strava v našem životě ovlivnit
Stárneme od chvíle, kdy se narodíme, ale kde je ta hranice, kdy tělo přestane sílit a jde to tím opačným směrem? Je to do jisté míry individuální a geneticky dáno.
-
Svačina trochu jinak. Jak se vyhnout označení „biomatka“ a přitom chystat jídlo z kvalitních surovin
Dnešním dětem a jejich rodičům chybí inspirace na zdravé a hlavně chutné svačiny i snídaně. Chceme jim ukázat jak na to, naučit je jednoduché recepty z potravin bez chemie.
-
Hradecký rozhlas nechyběl na krajských dožínkách
Královéhradecké krajské dožínky jsou tu už po šestnácté! A my jsme u toho nesměli chybět.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.