Vyrazili jsme za výrobci kvalitních českých potravin. Jaké problémy je trápí?
I letos byla vyhlášena soutěž Potravina a potravinář Královéhradeckého roku 2022. Vrcholem jsou pak Královéhradecké krajské dožínky, kde budou 17. září oznámeni vítězové. Redaktorka Jana Kudyvejsová navštívila některé nominované regionální výrobce potravin a zeptala se, jak se jim daří a co je nejvíc trápí.
Všechny epizody
-
1
Naše hospodářství aneb Život farmáře je pestrý - od manažera až po traktoristu!
-
2
H.O.L.I. CZ - společnost s příběhem. Manželé Inna a Mylan Munzarovi pomáhají lidem v nouzi
-
3
Drůbežárna Vejce Kosičky denně rozváží 500 tisíc vajec po celé republice od Aše až po Ostravu
-
4
TORO Hlavečník zpracovává maso. CHOVSERVIS poskytuje zákazníkům služby od „spermie až po biftek“
Související
-
Potraviny zpomalující stárnutí. Které to jsou a co všechno dokáže strava v našem životě ovlivnit
Stárneme od chvíle, kdy se narodíme, ale kde je ta hranice, kdy tělo přestane sílit a jde to tím opačným směrem? Je to do jisté míry individuální a geneticky dáno.
-
Svačina trochu jinak. Jak se vyhnout označení „biomatka“ a přitom chystat jídlo z kvalitních surovin
Dnešním dětem a jejich rodičům chybí inspirace na zdravé a hlavně chutné svačiny i snídaně. Chceme jim ukázat jak na to, naučit je jednoduché recepty z potravin bez chemie.
-
Hradecký rozhlas nechyběl na krajských dožínkách
Královéhradecké krajské dožínky jsou tu už po šestnácté! A my jsme u toho nesměli chybět.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.