Jak vyšlehat sníh?
Na každé těsto je třeba vyšlehat sníh z bílků malinko jinak. Určitě neplatí, že pokud máte pevný sníh, je to správně. Pevný sníh může být totiž přešlehaný a při vmíchání do těsta „spadne“ a těsto nenadlehčí.
Pro pevná třená těsta si připravíme vyšlehaný sníh volnější konzistence, naopak do lehkého šlehaného těsta nebo korpusů s minimálním množstvím tuku používáme pevnější sníh.
Pavlína Berzsiová
Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.
Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.