Houby v těstíčku 11.9.2010

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.9.2010 v 11:10 hodin. Doborou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

Suroviny: čerstvé houby, jedna středně velká bramborua 4 lžíce hladké mouky, 1 vejce, mléko, sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, 50 g nivy, olej nebo sádlo na smažení
Postup: Houby nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu, přidáme hladkou mouku, mléko, nastrouhanou nivu, koření a česnek podle chuti a vše dobře zamícháme, aby se suroviny propojily a vzniklo pěkné těstíčko. Pokud je hrubé můžeme ho rozmixovat - ale opatrně! Plátky nakrájených hub namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi dokřupava.
Příloha: brambory, chléb

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.