Bramborák s hermelínem (autor V. Dejmková - www.ceskahospodynka.cz) 12.6.2010

Suroviny:
750 g brambor, 4 lžíce hladké mouky, 2 vajíčka, pepř, sůl, majoránka, 2 hermelíny, 2 lžíce kečupu
Postup:
Připravíme si klasické bramborákové těsto - nastrouhané brambory, hladkou mouku, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a případně rozdrcený stroužek česneku.
Vše smícháme dohromady. Hermelín nakrájíme na tenké obdélníčky.
Připravíme si zeleninovou oblohu - rajčata, papriky, červenou řepu, salátovou okurku, sterilovaný hrášek apod.
Na větší pánev nalejeme trochu oleje, rozetřeme, nalejeme sběračku bramborákového těsta a rovnoměrně rozprostřeme na pánvi.
Po upečení z jedné strany obrátíme, na polovinu dopékajícího se bramboráku položíme proužky hermelínu a v jakmile začne sýr měkknout, přeložíme bramborák na polovinu a vytvoříme tak jakousi kapsu naplněnou hermelínem.
Ještě trochu zapečeme, aby došlo ke spojení hermelínu a bramboráku. Z pánve přesuneme naplněný bramborák rovnou na talíř, ozdobíme proužky kečupu a doplníme připravenou zeleninovou oblohou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 12.6.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.