Rizoto se špenátem (Vegetariánská kuchařka Kariny Havlů) 9.6.2007
Suroviny:
300 g rýže, 2 žluté nebo červené papriky, 500 g čerstvého špenátu (může být i nasekaný mražený), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky), 100 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, sůl a pepř
Postup:
Na oleji zpěníme nasekaný česnek. Vmícháme na kostičky pokrájené papriky. Mírně osolíme a za stálého míchání je necháme trochu osmahnout. Dobře opláchnuté listy špenátu spaříme krátce v osolené vodě, pak je scedíme a pokrájíme. Na lžici oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a když zesklovatí vmícháme důkladně propláchnutou rýži. Ochutíme špetkou pepře a za stálého míchání necháme trochu osmahnout. Pak podlijeme vínem a když se víno vydusí přidáme k rýži papriky, pokrájený spařený špenát a za občasného podlévání vývarem vaříme doměka. Než stáhneme rizoto z plotny vmícháme máslo, strouhaný sýr a úplně nakonec nasekanou petrželku.
Vaříme s Habadějem v sobotu 9.6.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.