Dvoubarevné široké nudle se sýrovou omáčkou a brokolicí (4 porce) 24.2.2007

Suroviny:
250g širokých nudlí, 250g špenátových nudlí, 400g předvařené brokolice, 250 ml smetany, 250g taveného sýra, sůl, bílý pepř, bazalka, oregáno, 100 g šunky, 4 rajčata.

Postup:
Na hlubší pánvi a mírném ohni zahřejeme smetanu a tavený sýr, rozmícháme nebo rozmixujeme. Do vzniklé omáčky přidáme předvařenou brokolici a mírně dochutíme pepřem a solí. Nudle vaříme v osolené vodě podle návodu, scedíme a vmícháme do předem připravené omáčky ,ochutíme bylinkami. Na talířích posypeme na proužky nakrájenou šunkou a na každou porci jedním rajčetem nakrájeným na měsíčky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.2.2007 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.