Řecké medové koláčky (od paní Miroslavy Doubravové)
Ingredience: 120 ml oleje, 120 g másla nebo margarínu, 2 lžíce cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče, 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, lžička skořice, 1/2 lžička strouhaného hřebíčku, 500 g hladké nebo jemně mleté celozrnné mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 120 ml mléka nebo vodyNa sirup: med, cukr
Postup:
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou). Pečeme pozvolna asi 30 minut.
Dají se jíst i samotné, ale jsou vynikající polité jednoduchým sirupem: svaříme med, cukr a vodu a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Nakonec můžeme posypat mletou skořicí nebo sekanými oříšky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.