Piškotové kostky s třešněmi (od Jany Volákové z Prahy)
Suroviny: 6 vajec, 200 g cukru krupice, 175 g polohrubé mouky, 500 g třešní, 500 g sýra mascarpone, 150 g netučného tvarohu, 3 lžíce griotky
Postup:
Z vajec, 150 g cukru a 3 lžic horké vody ušleháme hustý krém. Vmícháme mouku. Směs rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě. Piškot necháme vychladnout a podélně ho nakrájíme na tři pláty.
Mezitím odpeckujeme třešně. Dále smícháme mascarpone se zbytkem cukru a tvarohem.
Pláty těsta pokapeme griotkou. Na jeden plát těsta rozdělíme polovinu třešní a potřeme jej polovinou tvarohového krému. Přiložíme druhý plát, který poklademe zbytkem třešní a potřeme zbylým krémem. Přiložíme poslední plát a moučník necháme v chladničce asi půl hodiny odležet. Potom jej nakrájíme na kostky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.