Polentové hamburgery (od Lenky Cepkové z Třebestovic)

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku nasekaný najemno, hrst spařených špenátových listů, zalijeme čtyřmi decilitry vývaru a přivedeme k varu a tenkým praménkem vsypeme 80 g instantní polenty.

Uvaříme hustou kaši.
Do vychladlé směsi zamícháme 1 vejce, osolíme a utvoříme čtyři placičky a zvolna opečeme.
Housky rozkrojíme, na spodní díl dáme kolečka salátové okurky, nudličky paprik a kolečko červené cibule. Na cibuli položíme placičky, pokapeme je kečupem, majolkou a zakryjeme vršky.

autor: Jana Házová

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.