Polentové hamburgery (od Lenky Cepkové z Třebestovic)
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku nasekaný najemno, hrst spařených špenátových listů, zalijeme čtyřmi decilitry vývaru a přivedeme k varu a tenkým praménkem vsypeme 80 g instantní polenty.
Uvaříme hustou kaši.
Do vychladlé směsi zamícháme 1 vejce, osolíme a utvoříme čtyři placičky a zvolna opečeme.
Housky rozkrojíme, na spodní díl dáme kolečka salátové okurky, nudličky paprik a kolečko červené cibule. Na cibuli položíme placičky, pokapeme je kečupem, majolkou a zakryjeme vršky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.