Nepečený srnčí hřbet 3/4/2004
Suroviny:
10 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
3 žloutky
1/2 dcl rumu
2 1/2 dcl mléka
15 dkg mletých ořechů
5 dkg mletých rozinek
30 dkg rozlámaných dětských piškotů
Postup:
Máslo, cukr a žloutky ušleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem a připravenou hmotu do formy napěchujeme. Zakryjeme alobalem a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Druhý den moučník vyndáme z formy, odstraníme alobal a potřeme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.