Nemocnice v Mladé Boleslavi zdokonaluje servis i péči na interně

31. březen 2003

Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi uvádí v těchto dnech do provozu nové rehabilitační oddělení v budově interny. Po rekonstrukci zde zároveň vzniká pružnější a výkonnější systém ambulance. Tyto změny jsou součástí rozsáhlé rekonstrukce budovy, která začala před třemi lety.

V objektu interny se za tu dobu podařilo vyměnit všechny stoupačky a elektrorozvody a zrekonstruovat lůžková oddělení s celkovou kapacitou 90 lůžek ve třech patrech. Dělníci dokončili další úpravy, které mají zlepšit pohodlí pacientů a přispět k hospodárnějšímu provozu.

V novém rehabilitačním oddělení s kapacitou 20 lůžek budou hlavně pacienti ortopedie a traumatologie, částečně bude sloužit i pro pacienty z chirurgie, interny a neurologie. Nemocnici to umožní zkrátit pobyt pacientů na těchto odděleních, například po operacích, a zajistit jim intenzivnější rehabilitační péči.

Do cíle spěje také rekonstrukce ambulance v přízemí budovy. Tři interní ambulance umožní zvýšit počet přijímaných pacientů. Lepší servis bude možné poskytovat také pacientům, kteří potřebují dostávat infuze. Podařil se tak vyřešit problém v části nemocnice, kde denně přijímají průměrně 20 i více pacientů. Na dlouhé čekání v ambulanci si často stěžovali pacienti v dotaznících, ve kterých nemocnice zjišťuje jejich spokojenost se službami.

Středočeský kraj jako nový zřizovatel totiž odvolal počátkem roku ředitele všech přebíraných nemocnic a jejich hospodaření nyní prověřuje audit. Mladoboleslavská nemocnice patří podle dosavadních zjištění kraje mezi několik zdravotnických zařízení s největšími dluhy ve výši několika desítek milionů korun.

Spustit audio