Nejhorší je hubnout špatně. Říká dietoložka Kateřina Cajthamlová v rámci projektu 6+1

Dietoložka Kateřina Cajthamlová v Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové
Dietoložka Kateřina Cajthamlová v Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové
Pátečním hostem v našem Radioklubu za účasti diváků a posluchačů byla 26. února po 10. hodině lékařka, internistka a psychoterapeutka, moderátorka televizního pořadu Jste to, co jíte - Kateřina Cajthamlová.

Jméno Kateřiny Cajthamlové asi znáte. Internistka, která vstoupila i do mediálního světa jako mentor stravování.

A co je oblíbeným jídlem známé popularizátorky zdravé výživy?

Snad nejraději má syrové ryby, například tatarák z lososa nebo tuňáka. I kvůli tomu má velmi blízko k asijské kuchyni.

Kromě japonského suši si tak pochutnává třeba i na „číně“ z krůtích prsou se spoustou zeleniny, bambusových výhonků a hub šitake.

Ale podle Kateřiny Cajthamlová neexistují zdravé a nezdravé potraviny.

Nejhorší je začít hubnout špatně.Kateřina Cajthamlová

„Každá surovina, dokonce i voda, může být škodlivá. Záleží na konzumentovi, frekvenci a dávce. A hodně taky na pocitu viny, který si sami navozujeme. To je to nejhorší,“ tvrdí dietoložka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová.

Podle ní není důvod vyhýbat se některým potravinám. Tedy pokud je člověk zdravý.

Čtěte také

Nejvíc nás, Čechy, prý ohrožuje spěch a stres, který si navíc sami vytváříme. „Nepravidelný jídelní režim je jeden z největších problémů,“ dodává Kateřina Cajthamlová.

MUDr. Kateřina Cajthamlová v Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové, kde pokračoval projekt 6+1 aneb měníme životní styl s rozhlasem

A tak ji veřejnost vnímá jako přísnou lékařku, která nekompromisně hodnotí nezdravý jídelníček.

Její specializace má ale širší záběr, a když se s ní pustíte do hovoru, zmíněnou přísnost mírní docela svérázným smyslem pro humor.